Du har ingen varer i din varekurv.
Filters
Søgeside (resultater vises nedenfor)
Close

Bliv klogere på permanent makeup

Overvejer du om permanent makeup er noget for dig, så synes vi du skulle læse videre her.

Nedenfor finder svar på nogle af de mest stillede sprørgsmål ift. permanent makeup.  

 

pmu

 

FQA

 

Hvad er permanent makeup ?


Permanent Makeup er en procedure, hvor man ved hjælp af specialfremstillede nåle og udstyr deponerer pigment øverst i hudlaget. Det foregår, som når man laver en tatovering – blot med den store forskel, at en Permanent Makeup skal friskes op igen og ikke er stationær som en rigtig tatovering. Den skal vedligeholdes i takt med, at dit ansigtsudtryk ændrer sig.

 

Skal permanent makeup vedligeholdes ?

Selvom det hedder permanent makeup, skal man være indstillet på, at man jævnligt skal vedligeholde sine bryn, eyeliner eller læber såfremt man ønsker at bevare sin permanent makeup. Hvor ofte man skal opfriske farven, afhænger af den enkeltes hudtype, livsstil, medicinforbrug og mange andre faktorer, som vi vil informere dig om, både mundtligt og på skrift.

 

Selvbehandling


På selve behandlingsdagen skal du udfylde og underskrive nogle formularer vedr. dit helbred og alt, hvad der ellers kan have indflydelse på behandlingen. Her er det af hensyn til sikkerheden ved din behandling afgørende, at du opgiver de fuldstændigt korrekte oplysninger til behandleren.

Selve behandlingen foregår således:


• Spritter området
• Finder facon og optegner området i samråd med dig
• Bedøvelse
• 2. skravering
• Den valgte farve på området


Nogen gange foretrækkes den første linje uden bedøvelse ved f.eks. bryn, men smerte er meget begrænset.

Behandlingen påbegyndes først, når du og behandleren er enige om, at det er den rette form til dig, med din ansigtsform og knoglestruktur taget i betragtning.Efter behandlingen

 

Efter behandlingen vil du højst sandsynligt være mere eller mindre hævet og rød i området, og farven vil oftest fremstå mørk og markant. Hævelsen fortager sig i løbet af 1-2 dage og rødmen ligeså. Farven vil dog blive yderligere markant i dagene efter. Dette skyldes ganske enkelt helingsprocessen og oxidering af farven, samt at der dannes en sårskorpe på området.

 

Af disse årsager kan man heller ikke vurdere det endelige resultat på dette tidspunkt. Man er således nødsaget til at væbne sig med tålmodighed, undlade at "panikke" over den mørke farve og blot lade helingsprocessen ske i det tempo, som er naturligt.

 

Farven vil typisk falme 20-60 %, afhængig af behandlingsområdet og den teknik, der er benyttet. Din behandler vil give dig et kvalificeret bud på, hvor meget farven forventes at falme i det enkelte tilfælde.

 

Efter ca. 4-10 dage vil "sårskorpen" gradvist falde af i små flager, og farven kan på dette tidspunkt se en smule transparent og lys ud. Nogle tror fejlagtigt, at der ingen farve er tilbage på dette stadie af helingsprocessen. Dette skyldes, som regel, at huden er helt ny og derfor en smule lyserød – mange gange vil der overhovedet ikke være synlig sårskorpe.

 

Huden skal herefter have tid til at "bygge sig op" til normal tykkelse igen, nøjagtig ligesom når et almindeligt sår heler, og skorpen falder af. I dette tilfælde antager huden også en anden farve (lyserød), indtil huden er helt færdig med at hele.

 

Ligesom ved almindelige sår er det også ved permanent makeup vigtigt, at man ikke piller i det og/eller hiver sårflagerne af, da dette kan resultere i, at man hiver farven med ud. I værste fald kan man være uheldig, at der dannes arvæv.

 

Den komplette heling af huden tager ca. 28-45 dage – afhængig af hudtype, helbred, livsstil og alder. Først herefter vil den endelige farve være synlig. Det er samtidig også først her, man kan vurdere, hvor man har mistet farve, hvor meget farve der er forsvundet, og hvor der skal fyldes mere farve på. Det er af afgørende betydning, at du som kunde forstår, at en behandling med permanent makeup ALTID er en proces, som kræver minimum 2 behandlinger, og det er derfor påkrævet, at man får foretaget en efterfølgende behandling ca. 1 måned efter den oprindelige behandling.

 

Bryn facon ?


Permanent makeup har undergået en stor udvikling de sidste 10 år. Vi kender vist alle skrækeksemplerne på forkert tatoverede bryn – den tynde, "overraskede" den alt for brede og tætte eller bryn, som er tatoveret for højt eller for lavt, med forkert eller for megen farve eller i forkert facon. Her får du dit individuelle tilpassende bryn med respekt for naturligheden.

 

bryn


Meget har ændret sig. I dag er der opmåling, farvetjek og helt præcise former at gå efter. Og der findes nu forskellige grader af tatoverede bryn – Powder Brows eller 3 D som hovedoverskrifter, begreberne ændrer sig hele tiden, vær kritisk overfor alt for mange modeord, vi koncentrerer os om at lave det perfekte bryn til din personlighed. 

 

bryn


Gør permanent makeup ondt ? 

Graden af smerte ved en procedure inden for permanent makeup afhænger af flere faktorer. Det afhænger bl.a. af kundens individuelle smertetærskel, området hvorpå der behandles, hvilken bedøvelse der benyttes, samt din behandlers tekniske færdigheder. Det vil sige, at nogle vil opfatte en procedure i et gívet område som værende mindre smertefuld, hvor andre vil opleve den selvsamme behandling som værende decideret smertefuld.

Størstedelen af specialister inden for permanent makeup er enige om, at proceduren på øjenbryn er den behandling, der vækker mindst ubehag. Proceduren ved eyeliner handler ofte om angst på grund af behandlingsområdet, mere end den faktuelle smerte forbundet med behandlingen. Behandlingsproceduren på læber er den behandling, der umiddelbart vækker mest ubehag. Vi er dog forsynet med bedøvelsesmidler, som mindsker ubehaget betragteligt.

 

Hvis jeg nu ikke kan lide resultatet ?

Når du vælger at modtage denne type behandling, er det afgørende, at beslutningen er velovervejet, og at du har sat dig grundigt ind i proceduren samt undersøgt markedet for at finde den rette behandler for dig. En professionel behandler vil have en konsultation med dig, inden den aktuelle behandling går i gang. Det er vigtigt, at du og din specialist er enige om, hvad der er æstetisk korrekt og smukt, samt at dine forventninger til denne procedure er realistiske.

Book din GRATIS konsultation

Dog er der intet der forhindrer straks behandling, hvis du er helt afklaret.


Permanent makeup er en blivende behandling, som du skal leve med i mange år efter, og af samme årsag vil en professionel behandler aldrig pigmentere, før optegningen er godkendt af dig som kunde. Derfor må det naturligvis forventes, at du er tilfreds med det, du har godkendt, og at du har sat dig ordentligt ind i alle de informationer, du modtager af din specialist. Såfremt du ombestemmer dig vedr. den form, du har godkendt, kan din behandler ikke klandres for dette.

 

Kan jeg vælge farven selv ?

Det korte svar er Nej. Permanent makeup og farveteori er meget kompliceret, og man kan ikke vælge farver på samme måde, som man gør med almindelig makeup. Der skal tages højde for din egen hudtone og hvilken behandlingsteknik, der skal benyttes. Din behandler har modtaget grundig undervisning i farveteori og kan give dig en sagkyndig rådgivning omkring, hvilke farver der passer dig bedst, og vil I sidste ende også udvælge den rigtige farve til dig. Der er et udvalg på mere end 80 farver, dækkende alle hudtyper, og det er endda muligt at blande en farve, der er skræddersyet til din hudtone.

 

Kan jeg stadig anvende almindelig makeup ?

Absolut. permanent makeup er ikke påtænkt som en erstatning for eksempelvis en aftenmakeup. Permanent Makeup tjener især det formål at skulle fremhæve. Du kan altid benytte ekstra makeup oven på, når først din Permanent Makeup er helet.

 

Kan jeg komme direkte ind fra gaden til en behandling ?

Selvfølgelig vil din specialist give dig en fornuftig rådgivning i forhold til, hvordan de bedste og smukkeste resultater med Permanent Makeup kan opnås. Principielt kan man derfor godt komme direkte ind fra gaden til en behandling, hvor denne er slået sammen med en konsultation. Men beslutningen om at få udført permanent makeup bør altid være en velovervejet handling og ikke en pludselig indskydelse!
Desuden er det vigtigt ved læbe behandling, at man oplyser om man lider af herpes (forkølelsessår)

 

Hvor lang tid tager behandlingen ?

Det afhænger af den valgte behandling og din specialists færdigheder. Men generelt vil det tage 1 1/2 time, inklusiv konsultation, bedøvelse, optegning af formen, farvevalg og pigmenteringsprocedure. Ny behandling inkluderer 2 gange.

 

Er der nogen særlig efterbehandling ?

For at sikre, at din permanente makeup bliver optimal, vil din behandler give dig nogle retningslinjer for, hvordan du skal behandle din permanente makeup samt aftercare creme. Efterbehandlingen har meget stor betydning for udfaldet af din behandling og dermed også for det endelige resultat. Det er derfor vigtigt, at du følger de angivne retningslinjer nøje.

 

Er slutresultatet synligt umiddelbart efter behandlingen ?

Nej. Den første uge efter behandlingen er pigmenteringen betydeligt mørkere end det endelige resultat. I løbet af den første uge vil intensiteten af farven aftage omkring 30-60 % og derfor blive meget blødere. På grund af den naturlige cellefornyelse vil slutresultatet af pigmentering først være synligt efter en periode på cirka 3 til 5 uger, når huden er helt fornyet. Et færdigt resultat kan først forventes efter minimum 2 behandlinger. Det er derfor vigtigt, at man ikke antager, at slutresultatet er synligt efter kun 1 behandling.

 

Er permanent makeup det samme som en tatovering ?

I princippet er de lig hinanden. Med begge procedurer deponeres pigment i huden med nåle. Men det er så også den eneste lighed. Udstyret, dybden, pigmentet placeres i, teknikkerne og sammensætningen af pigmenterne er helt anderledes. Derfor vil en permanent make-up blegne allerede efter 1 – 2 år og der kræves opfyldning.

 

Din sikkerhed

Vi har valgt at arbejde med LCN´s PMU farver, idet de giver mulighed for både at arbejde med organiske og in organiske farver. Alle er selvfølgelig syntetisk fremstillet pga. renhedsgrad.

Metoden er let og elegant og er det, de fleste drømmer om, hvis de skal have tatoveret bryn. En tætning af brynene, et løft, en lidt mere markant bue eller et knæk, en retablering af længden eller noget helt andet, som skal se naturligt ud til alle typer og ikke mindst alle aldre.

Permanent makeup hos Visage Hudpleje udføres ved brug af LCN tyske maskiner og andet udstyr fra samme Brand, og din behandler er certificeret og desuden udøvende underviser inden for dette Brand.


LCN er et førende mærke, når det gælder tekniske innovationer og nyskabelser inden for permanent makeup. LCN´s maskiner er af den højeste kvalitet. Vi anvender såvel digitale og computerstyrede maskiner som manuelle redskaber, hvilket sikrer en nøjagtighed på brøkdele af en millimeter, så vi kan levere de absolut bedste resultater.

De computerstyrede maskiner kan styre nålens frekvens og nøjagtighed til 0,01 sekunder. I overensstemmelse med de strenge regler i EU benyttes der naturligvis altid en ny og steril nål til hver kunde, og nålemodulet vil altid blive kasseret og destrueret efter behandlingen. Du kan derfor være fuldstændig tryg ved, at din behandling hos os altid foregår professionelt og er helt og aldeles hygiejnisk og sikker.

Bente Jensen er en af Danmarks mest erfarne behandlere indenfor permanent makeup og lavet i hundredevis. Hun leverer farvepigmenter til sygehusene så du kan være sikker på bedste kvalitet i farver. Bente er international træner i PMU og bliver selv løbende opdateret med diverse kurser.

 

Klik her, hvis du vil vide hvilke permanente makeup behandlinger Visage udfører og hvad priserne er.