Et billede af Johanne Nygaard

Johanne Nygaard

Web-skribent og kosmetolog

Johanne er uddannet kosmetolog i 2020 og har været hos os siden hun blev færdig. Hun har desuden en kandidatgrad fra Aarhus Universitet og arbejder som tekstforfatter, INCI-nørd, trendspotter, web-medarbejder og in-house snushane i forhold til alt det nye, der rører sig i skønhedsbrancen. Johanne elsker ingredienser med evidensen i orden, lange INCI-lister, at "buste" myter om hudpleje, varm kaffe og kolde fakta. 

Tør hud? Prøv slugging!

Alle med tør hud kender problemet. Det kan føles som et uendeligt Sisyfos-arbejde at holde huden fugtmættet.

Uanset om det er ansigt, krop eller hænder, så kender alle tørre hudtyper behovet for at påføre fugt igen og igen og IGEN. Men måske er der hjælp at hente i en simpel proces, hvor du sikkert har elementerne allerede.

Fænomenet kaldes ”slugging”, opkaldt efter slugs, der betyder snegle. Referencen til snegleslim ligger lige for og er måske ikke den mest appetitlige. Men bliv hængende!

Princippet er simpelt: man påfører fugt i rigelige mængder, hvorefter man forsegler fugten med en occlusive, altså et produkt, der lægger en beskyttende film over fugten som en form for låg. Det tillader huden at absorbere AL fugten, uden at den fordamper af hudens varme.

Et eksempel kunne være tørre håndrygge. Spray med en fugtmist eller fugt huden let med vand. Smør rigeligt med fugtighedscreme eller håndcreme på og lad den trænge ind. FORSEGL dernæst fugten med et produkt med balm-formel. Det kan være priskærlig Vaseline eller luksuriøs smøragtig Body Butter. Det vigtigste er, at man ikke overdoserer – en mængde svarende til en lille ært er nok!

Samme princip kan bruge til tør, skallende hud i ansigtet – eller under en vinterramt næse. Tre lag; væde, creme, balm. Trip, trap, træsko… Farvel til tør hud!

Tip: processen er mest egnet til udførelse om aftenen, da hænder, næsefløje eller ansigt i sagens natur er meget mættet og skinnende at se på.

Kender du Monteil?

Serum fra det franske hudplejemærke Monteil

KENDER DU MONTEIL?

Monteil er et fransk, bioteknologisk hudplejemærke, en kosmetisk virksomhed etableret i New York i 1936 af Germaine Monteil, (1898-1987). I dag har brandet hovedsæde i Tyskland hos Wilde Cosmetics GmbH.

Germaine Monteil startede som skrædder og modedesigner, men udvidede i 1936 sin virksomhed med Germaine Monteil Cosmetique Corp. Udvidelsen indebar skønhedsbehandlinger, læbestifter og hudpleje. Sidstnævnte blev så stor en succes, at firmaet fra sidste del af 1940’rne udelukkende fokuserede på hudpleje.

 Mærket har været ejet af Yves Saint Laurent indtil 1987, sidenhen af Revlon-koncernen. Siden 2006 har brandet tilhørt Wilde Cosmetics GmbH og forhandles i 30 lande verden over.

Germaine Monteils brand er baseret på filosofien om skønhed i alle aldre. Derfor findes der produkter til enhver livsfase og hudtype i Monteils produktportefølje. Bioaktive ingredienser af uforlignelig kvalitet bruges i optimalt afbalancerede koncentrationer. 

Målet er symbiotiske virkninger af kompatible ingredienser, der kan påvirke og forbedre forskellige steder i hudstrukturen. Smukke emballager, berusende dufte og luksuriøse konsistenser fuldender oplevelsen.

Hydro Cell er som et forfriskende dyp i det blå hav! Hydro Cell indeholder aktive ingredienser fra marine planter og alger, dygtigt kombineret til at fugtmætte og udglatte huden og beskytte dens celler.

ProBeActive er en innovativ hudplejeserie med probiotiske ingredienser (lysater), i samspil med yderligere aktive ingredienser og plejende komponenter. Probiotiske lysater fungerer ved at berolige og dulme tør og irriteret hud med tendens til overreaktion på vejr, stress og andre påvirkninger. De er velkendte og findes i mange forskellige produkter i vores dagligdag. Det aktive kompleks of mælkesyrebakterier (Lactococcus lactis) styrker hudens immunforsvar og aktiverer hudens regenerering, forbedrer hudens kvalitet og styrker hudbarrieren.

Prøv også ActiVita, ICE – Supersensitive og Feel Satin.

Monteil har helt sikkert en serie der passer til dig!

Find alle vores Monteil favoritter ved at klikke her

Bliv ven med din selvbruner

Elixir selvbruner

SELVBRUNER

 

Når først man har lært at bruge selvbruner rigtigt, bliver det ofte en uundværlig del af ens badeværelsesrutiner. De fleste af os ser bare friskere ud, når vi har lidt kulør.

Men solen skal nydes med måde – og det er nok ingen hemmelighed, at vi kosmetologer er mere end hys hvad angår sol-vaner. Der er simpelthen ikke nogen større synder med hensyn til rynker, tørhed, pigmentpletter og det der er værre, end direkte sollys uden SPF. Og er skaderne først markante, er det både besværligt, tidskrævende og potentielt dyrt at reparere dem. Forebyggelse er bedst!

Men hvad gør man så med sine skummetmælksfarvede ben og sine blege kinder? Selvbruner, er svaret! Desværre er mange bange for at bruge selvbruner-produkter, fordi de har hørt historier om striber, skjolder, underlige farveforskelle og orange hud. Men faktisk er det meget simpelt – det kræver bare en lille smule omhu.

  • Tør hud er no go! Bruge en skrubbehandske eller en body scrub og en god fed bodylotion eller creme dagen før du skal bruge selvbruner. Mange bruger creme eller lotion på dagen, men det kan gøre huden ekstra fedtet, så selvbruneren har sværere ved at trænge ind og du risikerer afsmitning. NB. Hvis dine knæ og albuer er meget tørre og skallende kan du godt give dem lidt ekstra fugt, som trænger ind, mens du påfører selvbruner et andet sted på kroppen.
  • Brug en handske – enten en såkaldt ”mitt” eller påføringshandske, som nogle gange følger med produktet. Alternativt helt almindelige engangshandsker, som post-corona kan købes alle steder.
  • Gå systematisk til værks. Vælg én kropsdel ad gangen og sørg for at produktet er trængt ordentligt ind, før du bevæger dig videre.
  • Hvis du ønsker at tilføre farve lidt efter lidt, så bland lidt selvbruner i din bodylotion eller ansigtscreme og fordel den over ansigt, nakke, skuldre og décolleté.
  • Og vask hænder til sidst - uanset hvad!

Få fingerene i din egen Elixir selvbruner her

Bliv klog på peeling og eksfoliering

 

PEELING ELLER EKSFOLIERING?

Vores fantastiske hud er et genialt organ, der i stort omfang fornyr og regenererer sig selv, helt uden indblanding.

Alligevel kan den have gavn af en hjælpende hånd, ikke mindst når det gælder om at fjerne de døde hudceller i hudens øverste lag, der kan ligge som et mat slør og gøre huden trist at se på.

Når de døde hudceller så blandes med talg, snavs, makeup, solfaktor osv., så kan huden få problemer i form af tilstopninger, bumser eller et mat og fedtet udseende.

Og hér kommer et godt peelende produkt ind i billedet! Men hvad er egentlig forskellen på peeling og eksfoliering? Er der forskel? Skal man gøre begge dele?

Forklaring

Ordet eks-foliere betyder at ”fjerne” (eks-) ”blade” eller ”skæl” (foliage). Ordet refererer til et resultat vi opnår, når de døde hudceller eller ”skæl” på huden fjernes. Det vil sige, at eksfoliering faktisk er det vi gør, når vi peeler!

Eksfoliering er altså resultatet, uanset hvordan de døde hudceller fjernes. Én af metoderne er peeling.

Vi skelner normalt mellem mekanisk peeling (eks. med vaskeklud eller svamp), den intense kemiske peeling (mælke-, glycol-, salicyl- og BHA-syrer) og den mildere enzympeeling (typisk frugtenzymer fra papaya, ananas, granatæble m.fl.)

ALLE ovennævnte peelinger resulterer i en eks-foliering af hudens døde celler. Den kemiske peeling går dog en smule dybere og kan også fjerne nogle af de levende hudceller, så denne type er det tilrådeligt at være varsom med. Spørg en kosmetolog til råds, hvis du er i tvivl.

Klik her for at komme hen til vores eget udvalg af peeling og eksfoliering  produkter

Æblecidereddike i hudpleje

Nogle af vores mest populære produkter indeholder en gammel kending fra køkkenet – æblecidereddike!

Æblecidereddike har nogle gode egenskaber i forhold til pleje af problemhud, så hvis du døjer med urenheder, bumser, follikulitis eller akne, så er vores ACV-produkt måske din nye bedste ven.

Syren i æblecidereddike har kraftige antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaber, der holder akne og rødme i skak og kan hjælpe med at forhindre udbrud.

Æblecidereddike har en god eksfolierende effekt, så du vil opleve at huden klarer op og virker friskere og mindre mat i gløden. Desuden er æblecidereddike pH-balancerende.

Da æblecidereddike er en potent aktiv ingrediens, skal den ikke bruges sammen med eksempelvis retinoider og syreholdige produkter, da det vil være for meget for huden.

Kombinér vores ACV-creme med milde renseprodukter og en god SPF, så er du på vej mod klarere smukkere hud – med hjælp fra naturen.