Bliv klog på peeling og eksfoliering

 

PEELING ELLER EKSFOLIERING?

Vores fantastiske hud er et genialt organ, der i stort omfang fornyr og regenererer sig selv, helt uden indblanding.

Alligevel kan den have gavn af en hjælpende hånd, ikke mindst når det gælder om at fjerne de døde hudceller i hudens øverste lag, der kan ligge som et mat slør og gøre huden trist at se på.

Når de døde hudceller så blandes med talg, snavs, makeup, solfaktor osv., så kan huden få problemer i form af tilstopninger, bumser eller et mat og fedtet udseende.

Og hér kommer et godt peelende produkt ind i billedet! Men hvad er egentlig forskellen på peeling og eksfoliering? Er der forskel? Skal man gøre begge dele?

Forklaring

Ordet eks-foliere betyder at ”fjerne” (eks-) ”blade” eller ”skæl” (foliage). Ordet refererer til et resultat vi opnår, når de døde hudceller eller ”skæl” på huden fjernes. Det vil sige, at eksfoliering faktisk er det vi gør, når vi peeler!

Eksfoliering er altså resultatet, uanset hvordan de døde hudceller fjernes. Én af metoderne er peeling.

Vi skelner normalt mellem mekanisk peeling (eks. med vaskeklud eller svamp), den intense kemiske peeling (mælke-, glycol-, salicyl- og BHA-syrer) og den mildere enzympeeling (typisk frugtenzymer fra papaya, ananas, granatæble m.fl.)

ALLE ovennævnte peelinger resulterer i en eks-foliering af hudens døde celler. Den kemiske peeling går dog en smule dybere og kan også fjerne nogle af de levende hudceller, så denne type er det tilrådeligt at være varsom med. Spørg en kosmetolog til råds, hvis du er i tvivl.

Klik her for at komme hen til vores eget udvalg af peeling og eksfoliering  produkter