Tør hud? Prøv slugging!

Alle med tør hud kender problemet. Det kan føles som et uendeligt Sisyfos-arbejde at holde huden fugtmættet.

Uanset om det er ansigt, krop eller hænder, så kender alle tørre hudtyper behovet for at påføre fugt igen og igen og IGEN. Men måske er der hjælp at hente i en simpel proces, hvor du sikkert har elementerne allerede.

Fænomenet kaldes ”slugging”, opkaldt efter slugs, der betyder snegle. Referencen til snegleslim ligger lige for og er måske ikke den mest appetitlige. Men bliv hængende!

Princippet er simpelt: man påfører fugt i rigelige mængder, hvorefter man forsegler fugten med en occlusive, altså et produkt, der lægger en beskyttende film over fugten som en form for låg. Det tillader huden at absorbere AL fugten, uden at den fordamper af hudens varme.

Et eksempel kunne være tørre håndrygge. Spray med en fugtmist eller fugt huden let med vand. Smør rigeligt med fugtighedscreme eller håndcreme på og lad den trænge ind. FORSEGL dernæst fugten med et produkt med balm-formel. Det kan være priskærlig Vaseline eller luksuriøs smøragtig Body Butter. Det vigtigste er, at man ikke overdoserer – en mængde svarende til en lille ært er nok!

Samme princip kan bruge til tør, skallende hud i ansigtet – eller under en vinterramt næse. Tre lag; væde, creme, balm. Trip, trap, træsko… Farvel til tør hud!

Tip: processen er mest egnet til udførelse om aftenen, da hænder, næsefløje eller ansigt i sagens natur er meget mættet og skinnende at se på.

Johanne er uddannet kosmetolog i 2020 og har været hos os siden hun blev færdig. Hun har desuden en kandidatgrad fra Aarhus Universitet og arbejder som tekstforfatter, INCI-nørd, trendspotter, web-medarbejder og in-house snushane i forhold til alt det nye, der rører sig i skønhedsbrancen. Johanne elsker ingredienser med evidensen i orden, lange INCI-lister, at "buste" myter om hudpleje, varm kaffe og kolde fakta.